Japanorama

DONACIJA AIKIDO KLUBU IZ NIŠA

U okviru programa „Bespovratne pomoći u oblasti kulture“ Vlada Japana donirala je 7.900 evra za Aikido Dođo Taka iz Niša. Uz pomoć dobijenih novčanih sredstava već je nabavljeno 210 kvadratnih metara tatami podloge za vežbanje u cilju unapeđenja uslova treniranja aikidoa.

Ambasador Japana Đuići Takahara uručio je 23. februara donaciju Milanu Boškoviću, predsedniku Aikido Dođo Taka i članovima kluba. Ceremoniji je prisustvova Darko Bulatović, gradonačelnik Niša, Goran Đorđević, načelnik uprave za omladinu i sport grada Niša i drugi gosti.

Udruženje „Taka“ je nevladina i neprofitabilna organizacija koja je formirana decembra 2011. godine. Cilj organizacije je širenje i popularizacija ove japanske borilačke veštine na jugu Srbije. Udruženje već nekoliko godina organizuje manifestaciju “Japanniš” u okviru koje su proširili svoje aktivnosti ka promovisanju mnogih aspekata japanske kulture (igra go, origami, manga, anime, kaligrafija, ninjutsu, kendo…).

Vlada Japana je i proteklih godina donacijama značajno pomagala podizanje kapaciteta institucija kulture i sporta u Srbiji.