Najpopularniji kratki video na internetu u Japanu ovih dana je snimak iz jednog od restorana lanca KURA SUŠI, na kome kuvar seče ribu na pola, kako bi pripremio suši, polovinu baca u korpu za otpatke, a onda tu istu ribu vadi iz korpe, pa vraća na dasku za sečenje na pultu. Ta riba iz korpe za otpatke kasnije je poslužena gostima u jednom od restorana KURA SUŠI, kojih ima preko četiri stotine u Japanu.
Predstavnik ovog veoma popularnog lamnca restorana, koji nije baš ni jevtin, pokušao je da opravda ovu situaciju činjenicom da je kuvar jedan od zaposlenih na ugovor, znači nije stalno zaposlen. Zašto su „neodgovornom“ zaposlenom na ugovor dali odgovoran posao da seče presnu ribu i služi je gostima, nisu objasnili.
Takve scene, mislili smo, dešavaju se kod nas, ali, evo, ima ih i u “savršenom” Japanu.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=36&v=4XO61vhCIc4