Japanorama

ASANO SE NAVIKAO NA SRBIJU

Japanac Takuma Asano u dresu Fudbalskog kluba “Partizan” navikao se na Srbiju, sve mu manje teško padaju neke specifičnosti, a i sve više razume naš jezik. Nije retko da mu se obrate rečima: “Aso, Srbine”, na šta im on odgovori na srpskom.

U novogodišnjim intervjuima za listove “Alo”, “Informer”i “Blic”, koje je preneo MOZZARTSPORT.COM, Asano kaže da su ga pri dolasku u Srbiju iznenadile zastave Japana i Srbije na autobusima GSP-a u Beogradu, što je procenio kao očigledan dokaz prijateljstva dva naroda. Ali, neprijatno je bio iznenađen nekim dugačkim putovanjima autobusima na utakmice u drugim gradovima, ali sada mu sve ide lakše.

Vremenom je, zbog brzine, prodornosti i postignutih golova Asano postao ljubimac navijača, koji ga cene jer nikada ne staje i retko pokazuje umor.

Asano je debitovao u reprezentaciji svoje zemlje, dok je njen selektor bio Vahid Halilhodžić. Tvrdi da je u Srbiji prilično tehnički napredovao, što mu je pomoglo da bolje igra i da daje više golova.

Između nadimaka Samuraj i Jaguar odabrao je ovaj drugi, jer su mu taj nadimak dali novinari u Japanu, pošto je golove proslavljao prstima savijenim u obliku kandži – kao jaguar. Navijači kluba “Hirošima” svojevremeno su nosili na utakmice zastave na kojima je pisalo “Asano Jaguar“.

Kad su pitali da li bi u ogledanju na kratkoj stazi mogao da pobedi jamajkanskog sprintera Juseina Bolta, Asano je slegao ramenima :”Ako bi se trkali, a on imao slabiji dan, možda bih mogao da ga pobedim”, rekao je Japanac za “Informer”.

Izvor: mozzartsport.com