Japanorama

ZAHVALJUJUĆI VIRUSU 450 MANGA STRIPOVA DOSTUPNI BESPLATNO

Pošto je veliki broj Japanaca, posebno mladih, zbog virusa ostalo kod kuća, jer škole i obdaništa, univerziteti ne rade, preduzeća koja objavljuju stripove, čuvene MANGA, odlučila su da čak 450 novih izdanja stripova stave na raspolaganje besplatno.

Svi veliki događaji su otkazani, koncerti, festivali MANGA, projekcije, pa najveći broj građana velikih gradova su u nekoj vrsti kombinacije prinudnog odmora, ili kućnog zatvora.

Šta bi drugo, nego da sede pred uključenim televizorima, pred kompjuterima ili mobilnim telefonima, a najčešća zabava su im crtaći i igrice.

Pokušajte da i vi uđete na sajtove izdavača, kao što su:

Weekly Shonen Jump ( Shonen Jump + )

Weekly Shonen Sunday ( Sunday Webly )

Kokoro Comic, Kokoro Ichiban ( Kokoro Online )

Betsu Comi, Sho-Comi, Cheese! Ciao Deluxe, Pwetit Comic, Monthly Flowers ( Shogakukan e Comic Store )

Ribbon, Bessatsu Margaret, Koko Hana, The Margaret ( Margaret Bookstore )

Weekly Shonen Champion ( Manga Cross )

Hana to Yume, The Hana to Yume Shin, LaLa, LaLaDX

Izdavači su ovime načinili veoma darežljiv potez, jer su većini obožavalaca mangi omogućili ne samo da ponovo lagano pregledaju neka veoma vredna izdanja, nego i da dopune serije važnih izdanja, koja su svoje poslednje nastavke planirali za mart. Shogakukan’s Sunday Webly, naprimer, omogućuje ljubiteljima mangi da pročitaju sve nastavke ukupno 11 naslova – navešćemo neke naslove na engleskom, Hayate the Combat Butler, Kenichi: The Mightiest Disciple, i Kekkaishi. Na dan 8. marta postaju dostupni Ranma 1/2, Major i Psyche Mata Shite, od 15. marta biće dostupni The Law of Ueki i Ghost Sweeper Mikami, a od 22. marta Ushio, Tora i Libero Revolution. To je ukupno 392 besplatnih mangi.

UŽIVAJTE!