Japanorama

KLUB ČITALACA JAPANSKE KNJIGE U BEOGRADU

„Klub čitalaca japanske knjige i ljubitelja kulture Dalekog istoka“ počeće da radi u centru Beograda od utorka 20. decembra 2022. U prostorijama Izdavačkog preduzeća „Rad“, Dečanska 12, na 1. spratu (pažnja: postoji i međusprat!) ljubitelji japanske knjige i kulture i kulture Dalekog istoka uopšte, moći će da pogledaju, na licu mesta čitaju i, pod uslovom da se učlane, kupe izdanja inače objavljena na sajtu Japanorama.rs, ali i izdanja Izdavačkog preduzeća „Rad“. Članarina je besplatna.

Ovaj klub je rezultat sporazuma o saradnji između Izdavačkog preduzeća „Rad“ i Srpsko-japanskog društva „Beograd-Tokio“. Podsećamo da je „Rad“ od samih početaka izdavao knjige dalekoistočnih kultura, prvo u biblioteci „Reč i misao“ („Kappa“ Akutagave Rjunoseukea) , a kasnije i u drugim bibliotekama („Ne pali još svetiljku“ antologija japanske poezije Dragoslava Andrića i druga). Poziv je upućen i drugim izdavačima, među kojima su „Kokoro“, „Albatros plus“, „Tanesi“, „Geopoetika“  i drugi, čija izdanja će takođe biti dostupna članovima pod istim uslovima.

U prostorijama kluba održavaće se promocije, prezentacije, časovi, sve vezano za dalekoistočnu kulturu, način života, jezike, poslovanje i drugo. Pozivaju se studenti, učenici i svi drugi, da uzmu učešća u radu kluba i doprinesu i sami njegovom radu. Informacije možete dobiti na telefone 062 1253438, 060 4188264 i 063 332358, kao i mejl srbija.japan@gmail.com.