Japanorama

SVET PRIPADA HRABRIMA – ĐOKOVIĆEV USPEŠNI CIKLUS

Godišnji horoskop Kigaku od ove nedelje više nije na kioscima, ali je u njemu bio objavljen tekst koji je najavljivao uspehe Novaka Đokovića. Taj broj pripreman u januaru doneo je tekst “Đoković trasira put za budućnost”, koji se završava porukom “SVET PRIPADA HRABRIMA – DOBRO UVEK POBEĐUJE! A Đoković je prvenstvenio hrabar i dobar čovek.

Radujmo se svi, a oni koji nisu došli do svog primerka Kigakua za 2021. Godinu mogu da ovde pročitraju taj tekst. Uverite se, Japanci ipak znaju neke stvari!

ĐOKOVIĆ TRASIRA PUT ZA BUDUĆNOST

Prvi teniser sveta, Novak Đoković ušao je u 2021. godinu sa mnogo dobrih vesti. Iako su ga napadali i kritikovali, njegova sugestija da se umesto linijskih sudija upotrebe elektronske sprave izgleda da je pobedila – baš zahvaljujući pandemiji virusa Korona 19. Takođe, na prvom turniru u Novoj godini u Australiji, koji je u januaru najavljen za februar ( kada ovaj broj bude na kioscima ), trebalo bi da se smanje primanja tenisera iz svetskog vrha ( kome pripada i sam Novak ) a povećaće se primanja onih koji ispadnu već u nekoliko prvih kola. To je bio Novakov predlog, zbog koga su ga kritikovali njegovi najveći rivali Federer, Nadal, pa i Marej, ali njegova upornost je pobedila.

Očigledno, teniski svet tokom pandemije ne može da sigurno računa na učešće u turnirima najvećih svetskih zvezda, pa će im mnogo značiti siguran dolazak mlađih i još potpuno neafirmisanih boraca teniskim reketom. Pogodilo se da je ova godina, koja je pred nama, istovremeno i godina u kojoj osobe rođene u znaku broja 4 ( kao što je Novak ) imaju svoje velike šanse. Ovo ne samo da je dobar period za njih trenutno, nego je i godina razvoja, jer će oni u 2021. moći da postave čvrste temelje za budućnost.

Osobe rođene u znaku broja 4 znači, čeka ne samo trenutni uspeh u ovoj godini, nego i prilika da tokom nje postave temelje budućeg razvoja, ne samo na ličnom i profesionalnom planu, već i u okviru porodice, ljubavi. Ovakve godine događaju se samo u trenutku kada je određeni broj japanskog horoskopa u Osmougaoniku srećnih pravaca na istoku – što je 2021. godine slučaj sa brojem 4.

Novak treba da dobro iskoristi ovu godinu, kako bi sebi olakšao napredak u sledećih devet godina. Znamo da je Novak krajem prethodne godine počeo prve korake u stvaranju mogućnosti za otvaranje sopstvene teniske akademije,-škole, koja bi bila njegovo glavno zanimanje kada prestane da aktivno igra tenis, ali i prilika da ispuni svoju želju da od Srbije stvori ni manje ni više nego tenisku svetsku silu. Nekada izgubimo nadu, videvši kako lošim i zlim ljudima mnogo toga polazi od ruke, ali ne treba gubiti nadu. Svet ustvari pripada hrabrima koji žele dobro, a, videćete, na kraju, dobro uvek pobeđuje.