Japanorama

POKRAO ŽENSKE CIPELE – I ZAMENIO IH NOVIM

U oblasti Aići, u kome je najveći grad Nagoja, sve je više čudnih povreda zakona, pišu mediji. Policija svakodnevno beleži neobične prekršaje i kriminalne aktivnosti, od prodaje falsifikovanih video igrica Pokemon, preko krađe prekrivača za klavire u japanskim školama, bušenja guma na automobilima koje voze isključivo žene, a najčudnija je bila krađa velikog broja ženskih cipela, koje su istovremeno zamenjene drugima – potpuno novim!

Vinovnik poslednjeg kriminalnog dela zove se Hiroaki Kacu ( 33 ), koji je ispred ulaza u jednu muzičku školu u Nagoji ukrao par ženskih cipela, čija cena je bila oko 5 000 jena ( isto u dinarima ), ali je umesto ukradenih cipela ostavio potpuno novi par, iste veličine, iste boje i približno slične vrednosti.

Policija je pratila Kacua i, kada ga je uhapsila 6. aprila, kod njega je nađeno čak 20 para nošenih ženskih cipela. “Želeo sam da pomirišem te cipele, objasnio je “kriminalac”, koji je uvek umesto kradenih cipela ostavljao potpuno nove.

U Japanu se cipele izuvaju na mnogim javnim mestima, pa ih je lako ukrasti.

Kacu je neobičan lopov po tome što je očigledno potencijalnu žrtvu prvo proučavao, nabavljao nove cipele, potpuno iste veličine, približne boje i stila i onda tek obavljao krađu. Policija još ne zna koje vrste optužbi da pripišu neobičnom kriminalcu.