Japanorama

FUDBALERI SRBIJE U JUNU U KOBEU

Fudbalski reprezentativci Srbije odigraće u junu dve prijateljske utakmice u Kobeu, protiv domaćina Japana i reprezentacije Jamajke. Termini su 7. i 11. jun.

Srbija je poslednji put sa Japanom igrala 11. oktobra 2013. u Novom Sadu na oproštaju Dejana Stankovića od državnog tima. U prijateljskoj utakmici pobedila je Srbija 2:0.

Jedini susret sa Jamajkom odigran je 29. maja 2014. Igralo se u NJu Džersiju, Srbija je pobedila 2:1.

Srbiju u septembru u kvalifikacijama za Mondijal 2022. u Kataru očekuju utakmice sa Luksemburgom u Beogradu i Republikom Irskom u gostima, prvi je na programu četvrtog, drugi sedmog dana u mesecu.

Srpski fudbaleri nažalost neće učestvovati na Evropskom prvenstvu u fudbalu ovog leta, pa će taj termin iskoristi za prijateljske utakmice

Dogovoreno je da se Reprezentacija Srbije u Kobeu prvo sastane sa domaćom selekcijom 7. juna, a četiri dana kasnije rival treba da bude Jamajka. Odlazak na azijsku turneju Fudbalski savez Srbije je prihvatio, posle dogovora sa Piksijem, što je odobrio Izvršni odbor.

Selektor Dragan Stojković je u Japanu izuzetno popularan, kao igrač, ali i kao trener. Sve vreme je proveo u klubu Nagoja Granpas.

Srbija je uspešno startovala u kvalifikacijama za SP u Kataru, a u Japanu će selektor Dragan Stojković moći da proveri i neke igrače pred nastavak kvalifikacija u septembru, kada Srbija dočekuje Luksemburg i gostuje u Dablinu protiv Republike Irske.

(Izvor FSS, Kurir, Sportski žurnal)