Japanorama

TV HEPI – O VAKCINAMA I NOVOM JAPANCU U SRPSKOM FUDBALU

Danas (4. mart) na poziv Milomira Marića i njegove ljupke koleginice Katarine Korša, osnivač Japanorame Dragan Milenković gostovao je na Televiziji Hepi u jutarnjem programu, zajedno sa Draganom Blagojevićem, dopisnikom iz Brisela. Tema je bila vakcinisanje u svetu – u Evropskoj uniji ( Dragan Blagojević ) i u Japanu ( DM ).

Pred kraj je bilo vremena da se razgovara i o veoma aktuelnoj temi, izboru Dragana Stojkovića Piksija za selektora Fudbalske reprezentacije Srbije, kao i o njegovom novom članu stručnog štaba, Japancu koji se zove Kacuhito Kinoši. Kinoši će raditi kao kondicioni trener, za šta je veoma kvalifikovan – završio je najbolje japanske fakultete za sport – odsek za fudbal i fizičku pripremu, a sa Piksijem sarađuje već 14 godina.

Kinoši je prvo bio u klubu Nagoja Granpas, u kome je Piksi igrao kao fudbaler, a posle bio trener, a posle ga je Piksi pozvao da mu se pridruži u Kini.

Kinoši je istovremeno lični trener Kazujošija Mijure, nekada velike japanske zvezde, inače najstarijeg aktivnog fudbalera na svetu i najstarijeg fudbalskog golgetera na svetu, koji sada ima oko 55 godina.

Sa Piksijevim japanskim i kineskim iskustvom i kvalitetima koje je stekao u Aziji, i sa Japancem koji će našim fudbalerima pomoći da steknu bolju kondiciju, nadajmo se i uspehu. Samo da ih puste da rade. Rok im je kratak, nadamo se da će uspeti.