Japanorama

PRINGLES – NOVI UKUS SAMO U JAPANU

Kompanija „Pringles“, koja proizvodi u svetu čuveni ukusni čips, od 25. januara izbaciće samo za japansko tržište novi ukus – pržene piletine na JAPANSKI NAČIN. Ukus KARA AGE, kako se na japanskom kaže pržena pohovana piletina, koju obožavaju svi Japanci, od dece do odraslih, sigurno će oduševiti sve, jer će posebno dobro doći kao grickalica uiz veoma ukusno japansko pivo, vino, ali i čajeve i sokove svih vrsta.

KARA AGE, kao mnogo čega u Japanu, potiče iz kineske kuhinje, ali je u Japanu dobio svojevrsni šmek, tako što se mali komadi piletine – bukvalno za jedan zalogaj, uvaljaju u brašno i u vrelom ulju prže. Serviraju se uz preliv nekad samo od limuna, ali i sa prazilukom, belim lukom, soja sosom, i na još mnogo drugih načina.

KARA AGE je nešto što se smatra porodičnim jelom, ali će sada, sa debelim hrskavim čipsom, kome je dodat ukus pržene piletine, belog i crnog luka, sigurno osvojiti japansku decu, omladinu, ali i odrasle u barovima u kojima se obavezno i mezeti – čuvene IZAKAJE. Izakaja je specifična vrsta noćnog lokala u kome se obavezno nešto prezalogaji uz piće, pa se u Japanu takmiče kako da novim ukusima privuku posetioce.

PRINGLES smatra Japan veoma važnim tržištem, pa na fotografiji koju ovde donosimo, možete da vidite koji su to sve ukusi čipsa, koje kompanija plasira u toj dalekoj zemlji.

KARA AGE u Japanskom kuvaru

Kara age je veoma popularno jelo, pa se recept za njega nalazi i u knjizi „Moj japanski kuvar“ autorke Secuko Inumaru, Japanke koja već više od četiri decenije živi u Srbiji. U njemu ona daje recepte za šezdeset jela, koja se sva mogu pripremiti u našim uslovima – od sastojaka kojih ima na pijacama u Srbiji.

MOJ JAPANSKI KUVAR