Japanorama

PLANETA JAPAN (ACA)

Japanorama je uspostavila kontakt sa Snežanom Radojičić, beograđankom koja godinama putuje po svetu biciklom i o tome intenzivno piše na internetu, a, posle završenog puta kroz neku zemlju, objavi i knjigu. Snežana je biciklom obišla i Japan, u kome je provela šest meseci, videla i doživela toliko toga što je retko dostupno običnom putniku u Japan, koji u tu zemlju stigne posredstvom turističkih agencija, ili po njoj putuje klasičnim sredstvima prevoza. Knjiga će izađi u oktobru, a zainteresovani mogu da se pretplate na knjigu direktno kod autorke, čiju adresu ćete naći u tekstu koji sledi:

„Putopis o šestomesečnom putovanju biciklom od najsevernije do najjužnije tačke Japana, ili od Hokkaida do Okinave.

Tokom tih šest meseci kampovala sam u parkovima i šintoističkim hramovima, spavala u autobuskim stajalištima i kapsula hostelima, upoznavala neke (ne)obične Japance, bila gost u kućama ljudi koji su me sa ulice svraćali na noćenje, prisustvovala ceremoniji čaja, degustirala originalni japanski suši, okonomijaki i remen, ušla u autentična samurajska sela i čuvene zen vrtove, pila sake i gledala kako se proizvodi, videla neke od najvećih prirodnih lepota i kulturnoistorijskih znamenitosti Japana, posetila Hirošimu i pričala sa svedocima koji su preživeli eksploziju A-bombe, bila sprovedena policijskim kombijem u Nagasaki, gledala sakuru na Okinavi, vozila se monorejlom i podvodnim tunelima između ostrva… I mogu da kažem da je, od svih zemalja koje sam posetila tokom svog skoro deceniju dugog bicikliranja oko sveta, Japan zaista zasebna planeta.

U toku je pretplata (naručivanje knjige pre nego što bude objavljena, po povoljnijoj ceni), koja će trajati dva meseca, do kraja oktobra, kad knjiga izlazi iz štampe.

Čitaoci koji su pretplaćeni na sajt www.snezanaradojicic.com knjigu mogu naručiti po povlašćenoj ceni od 1.000 rsd ili 8.5 €.

Za ostale čitaoce, cena iznosi 1.200 rsd ili 10 €.

Knjiga se može naručiti i iz inostranstva.

Ako ste zainteresovani, pošaljite svoje podatke na mejl ciklonomad@gmail.com, a u odgovoru ćete dobiti uputstvo za uplatu iz Srbije ili inostranstva.

JAPANORAMA najtoplije preporučuje ovu knjigu, kao jedno od retkih svedočenja o susretu sa zemljom koja je ne samo daleko, već je, zbog prepreka različitih vrsta, teško dostupna posetiocima iz daleka.