Japanorama

SHOTO – KARATE KLUB

Ukoliko ste ljubitelj dalekoistočnih borilačkih veština, ukoliko volite Japan, ili ste se od malih nogu divili fantastičnim borcima u kimonima, onda ste svakako čuli i za SHOTO KARATE KLUB iz Beograda.

U SHOTO KARATE KLUBU se od osnivanja vežba Shotokan stil koji je baš proistekao od osnivača Gičin Funakoshija. Pored Shotokan stila, tražeći odgovor na specifične potrebe savremenog društva i životne situacije u Klubu vežba se i GOSOKU RYU, stil koji je osnovao Soke Takayuki Kubota 10˚ DAN.

Kao svoj najvažniji zadatak klub predstavlja rad sa najmlađima, gde se pored postepenog usavršavanja veštine sa mladima i bavljenja sportom izuzetno vodi računa o predstavljanju istinskih vrednosti kao što su porodica, zdrav život, vaspitanje, obrazovanje i sl.

Na Prvenstvu Srbije za poletarce, pionire i nade 2020, koje je održano 20. juna 2020. godine u Čačku, članovi kluba “Šoto” iz Beograda osvojili su ukupno 7 medalja: Lena Momirović bronzana medalja u katama, Bogdan Milovanović zlatna medalja u katama, Vukašin Maksić zlatna medalja u katama, Filip…

U februaru i martu ove godine, članovi kluba Šoto imali su uspeha i na Prvenstvu Beograda 2020. Prvenstvo Beograda za poletarce, pionire i nade u katama i borbama održano je 29. februara i 1. marta 2020. godine u Mladenovcu, a članovi kluba “Šoto” osvojili su ukupno 8 medalja: 4 zlata, 2 srebra i 2 bronze…

Klub je osnovan 1. marta 2001. godine, i višegodišnji je član Beogradskog Karate Saveza i Karate Federacije Srbije.

Japanorama prati rad mnogih klubova u Srbiji, sa željom da saradnjom sa njima unapredi njihov opšti doprinos sportu u Srbiji.

Mišljenja smo da je očuvanje izvorne veštine Karate do, koju je osnovao majstor Gićin Funakoši, važno za bolje razumevanje ove jedne od najplemenitijih veština Dalekog istoka i Budoa uopšte kod nas.

Više informacija o SHOTO KARATE KLUBU, možete pročitati OVDE