Japanorama

PROTOKOLI ZA VANZEMALJCE

Japan priprema protokole za moguće susrete sa neidentifikovanim letećim objektima, izjavio je japanski ministar odbrane Taro Kono. Prema ministrovim rečima, protokolima će se pripadnicima armije objasniti kako da se reaguje na takve susrete i kako da se evidentiraju u vojnim izveštajima.

Kono je rekao da japanska avijacija nije imala susrete sa NLO, ali da je važno imati takve protokole u svetlu nedavno objavljenih snimaka Pentagona. Američka mornarica objavila je tri video snimka neidentifikovanih letećih objekata iz 2004, i 2015. godine snimljenih sa američkih mlaznjaka.

Japanski ministar je dodao da lično ne veruje mnogo u vesti o pojavi vanzenaljaca, ali da će pripadnici Japanskih odbrambenih snaga biti upozoreni šta da rade ako se takav susret dogodi. Japan je izvršio anketu među vojnim pilotima i nijedan od njih nije mogao da kaže da je imao bilo kakva iskustva koja bi ličila na susret sa vanzemaljcima.

U Japanu je bilo vesti o “čudnim belim loptama” iznad Osake u julu 2015, “misterioznim svetlima” iznad Okinave 2014, kao i o “neobičnim zelenim svetlima” iznad grada Niigate u novembru 2016.

U Japanu, naravno, ima legendi o čudnim vanzemaljskim bićima, a japanski rani listovi zabeležili su 1803. godine da su ribari na obali Pacifika našli objekat koji bi mogao da bude letilica iz svemira.