Japanorama

ASANO UZ BREJK DENS TRENIRA U BEOGRADU

Fudbalski reprezentativac Japana Takuma Asano ( 24 ) nalazi se u Beogradu u vreme pandemije virusa Korona, mada su se mnogi Japanci koji su ovde profesionalno angažovani ( među njima i lektori na Filološkom fakultetu u Beogradu ) evakuisali iz Srbije i privremeno se vratili u Tokio. Kako javlja HOTSPORT, Asano, koji je potpisao trogodišnji ugovor sa beogradskim klubom “Partizan”, i za beogradski klub već postigao nekoliko lepih golova, trenira u svom beogradskom stanu – uz BREJK DENS.Asano je pre toga igrao u londonskom Arsenalu, bivši je fudbaler Hirošime, Štutgarta i Hanovera. Asano je više puta za srpske medije izjavio da mu se sviđa u Beogradu. “Navijačka kultura u Srbiji je strastvena i veoma topla”, rekao je Asano.

Brzina je glavna karakteristika Asana, uz podatak da je na 50 metara za samo za 0,4 sekunde imao slabiji rezultat od legendarnog sprintera Juseina Bolta. Iako je Asano prvi Japanac u Partizanu ikada, nije i jedini u srpskom fudbalu. Pre 14 godina za “Crvenu Zvezdu” kratko je igrao Takajuki Suzuki. Za Radnički iz Niša trenutno igra Rjota Noma, dok je za Spartak nedavno potpisao Šo Jamamoto.

Za one koji vole japansku istoriju neobično je da ovaj fudbaler ima ime slično imenu poznate ličnosti iz 17. veka. Feudalac Asano Takumi no Kami bio je zbog incidenta na dvoru šoguna osuđen na smrt harakirijem, a osvetili su ga njegovi verni samuraji – priča o tome objavljena je u knjizi “47 ronina”, jednom od najpopularnijih istinitih kazivanja iz Japana.

Izvor: HOTSPORT Darko Noveski