Japanorama

KONJSKE TRKE BEZ PUBLIKE – OTKAZAN “ANIME DŽAPAN”

Konjske trke u Japanu će se nastaviti, ali na njima neće biti publike, zbog opasnosti od virusa Korona. To je objavila Asocijacija konjskih trka Japana, ne precizirajući dokle će zabrana za publiku trajati.

Od početka marta zatvoren je i Tokijski Diznilend, a za sada se tvrdi da će biti ponovo otvoren 15. marta. Diznilend u predgrađu Tokija je jedna od najvećih turističkih atrakcija u Japanu, koja privlači veliki broj turista iz okolnih zemalja.

Otkazana je i manifestacija “Anime Džapan”, planirana da se održi od 21. do 24. marta. Ova manifestacija, započeta 2014, okupljala je studija animacije iz Japana i sveta. Otkazane su projekcije najnovijih animiranih filmova i takmičenja u kospleju.

U Japanu se zatvaraju škole i obdaništa, neki parkovi i druga mesta na kojima mogu da se okupe veliki broj ljudi. Još nije sigurno dokle će trajati ove mere, koje je proglasila Vlada Japana.

Zabeležen je i prvi bankrot zbog pojave virusa Korona u Japanu. Rjokan “Fuđimisou” u gradu Nišiura, blizu Nagoje, objavio je bankrotstvo kada su otkazani dolasci velikog broja turista, uglavnom iz Kine. Rjokan, tradicionalno japansko svratište ( hotel ) je jedna od najvećih atrakcija u tom delu Japana. Rjokan je imao 46 soba, od kojih su većina prazne, pa je rukovodstvo objavilo bankrot posle 64 godine neprekidnog rada. Rjokan je u potpunosti bio rezervisan tokom Kineske lunarne nove godine, ali su rezervacije otkazane…