Japanorama

AEROFLOT ĆE SLETATI NA AERODROM HANEDA

Ruska avionska kompanija Aeroflot objavila je da će svoje letove iz Moskve za Tokio sa aerodroma Narita od 29. marta prebaciti na mnogo bliži aerodrom Haneda.

Aeroflot svakodnevno leti za Tokio iz Moskve avionima Boing 777-300ER, koji imaju tri klase: biznis, komfort i ekonomsku klasu.

Po letnjem redu letenja avioni će od kraja marta poletati sa aerodroma Šeremetjevo u 19.00 (lokalno vreme) i sletaće na aerodrom Haneda u Tokiju u 10.30 (lokalno vreme) sledećeg jutra. Povratak za Moskvu sa aerodrome Haneda biće u 12.15 (lokalno vreme) a na moskovski aerodrom Šeremetjevo stiže u 16.05 (lokalno vreme).

Na Hanedu će od proleća, uoči Olimpijade u Tokiju, početi da sleću, ili sada već lete, kompanije Džapan Erlajnz, ANA, Kvantas, Virdžin Australija, Finnair, SAS, American Airlines, Delta i United Airlines.

Haneda je stari tokijski aerodrom, koji je mnogo bliži nekim gradskim centrima. Narita se nalazi van Tokija, u drugoj prefekturi, a od nekih glavnih centara u Tokiju udaljen je oko 70 kilometara, dok je Haneda udaljena manje od 20 kilometara. Ako putujete običnim vozom, vremenski vam treba više nego upola manje sa Hanede nego Narite ( 40 – 90 minuta ), a razlika je i u koštanju prevoza ( 2670 jena – dinara sa Narite, 690 jena – dinara sa Hanede ). Ne daj Bože da vam padne napamet da koristite taksi ( veoma je skup i može da upadne u gužve na autoputevima ), jer sa Narite košta 23 000 jena-dinara,a sa Hanede 11 000 jena-dinara. Kurs jena i dinara je veoma blizu, pa uvek razmišljajte u dinarima kada se u Japanu.

Ako pogledate mapu koju vam dajemo, možete da vidite da je ( vizuelno ) Narita oko osam puta dalja od centra Tokija Šibuja ( naprimer ) nego što je to aerodrom Haneda.