Japanorama

MRZOVOLJNI POŠTAR

Poštar u japanskoj oblasti Kanagava dobio je otkaz, a preti mu i zatvor uz novčanu kaznu, jer je godinama propuštao da raznese različite pošiljke, koje je kasnije krio od svojih šefova.

Neimenovani poštar ( 61 ) iz malog mesta Sagamihara, blizu Jokohame, je još od 2003. počeo da propušta da povremeno raznese neku poštu, a kasnije mu je to postala bukvalno praksa.

U njegovom stanu i na nekim drugim mestima nađeno je više od 24 000 pisama i drugih neisporučenih pošiljaka. Veliki deo njih je iz perioda od februara 2017 do novembra 2019, kada su prvo poštanski inspektori počeli da istražuju slučaj, a onda sve prijavili policiji.

U jednom trenutku mrzovoljni poštar je bio otišao u penziju, ali se ponovo zaposlio u jednoj drugoj pošti u Jokohami, zbog nedostatka radne snage u Japanu. Kada su ga inspektori u policiji pitali zašto je to činio, on je jednostavno rekao da ga je”baš mrzelo” da radi svoj posao. Dodao je i da je pošiljke skrivao, jer nije želeo da neko pomisli da je manje sposoban od mlađih kolega.

Njemu preti kazna od najmanje tri godine zatvora i novčana kazna od 500 000 jena ( isto toliko u dinarima ).