Japanorama

KONCERT VIOLONČELISTE HARUA HINOKAVE

U utorak 24. decembra u Galeriji ART GET u Beogradu ( Kuklturni centar Beograda ) u 12.00 časova održaće koncert mladi japanski violončelista Haru Hinokava. Hinokava je desotogodišnji violončelista iz Japana koji je veliku ljubav prema muzici pokazao u najranijem dobu. Počeo je da svira violončelo sa 5 godina u klasi R. Kohare, violončeliste tokijskog Metropoliten simfonijskog orkestra i odmah počeo da nastupa. Hinokava trenutno studira u klasi N. Curusakija, nekadašnjeg člana Orkestra Nacionalne opere Liona.

Haru Hinokava se posebno zanima za muziku J.S. Baha, pa se ističu njegove jedinstvene interpretacije dela ovog čuvenog kompozitora. Dobitnik je nagrade Najperspektivniji talenat na festivalu Universal Artists Festival 2019. godine.

San ovog mladog čeliste je da nastavi studije na Džulijardu i da kao violončelista muzikom menja ljude. Osim muzike, Haru ima interesovanja za mnoge drge oblasti kao što su robotika, zoologija, kulinarstvo i automobilizam. Na nacionalnom takmičenju u robotici Japana, Haru je predstavljao Tokio i zauzeo drugo mesto. Dobitnik je stipendije Fondacije Global Intercultural Performing Arts Cast (GIPAC) za 2019. godinu.

utorak, 24.12.2019, u 12:00 / Galerija ARTGET

Kompletan program možete pogledati OVDE