Japanorama

SAJAM AUTOMOBILA U TOKIJU

Tokom 11 dana trajanja Sajma automobila u Tokiju ( od 24. oktobra do 4. novembra ) zabeležen je rekordan broj posetilaca –  1,3 milion. To je 70% više nego što je bilo posetilaca na prethodnom sajmu 2017, koji je videlo oko 700 000 ljudi.

Sajam automobila u Tokiju ( TOKYO MOTOR SHOW ) održava se svake druge godine, a ove godine je broj posetilaca prešao milion prvi put posle 12 godina.

Glavni organizator sajma je Japansko udruženje proizvođača vozila, koje je, osim automobila i drugih vozila, ove godine izložilo automobilske delove, nove tipove karoserija, pa čak i demonstriralo nove tehnologije razvijene sa kompanijama koje se prevashodno ne bave proizvodnjom vozila.

Sajam se održava u delu Tokija nazvanog Ariake, u blizini mesta gde je u septembru održan teniski turnir na kome je učestvovao Novak Đoković. Pored glavne izložbe vozila, u obližnjim delovima Tokija tokom Sajma automobila održano je više aktivnosti i manifestacija, sa cilljem da se privuče što veći broj ljubitelja automobila.