Japanorama

PROIZVOĐAČ GUMA “TOJO” U SRBIJI

Japanska kompanija za proizvodnju automobilskih guma „Tojo“ otvoriće uskoro fabriku u Inđiji, a u prvoj fazi će biti uloženo 390 miliona evra. Kompanija “Tojo Srbija” biće registrovana već u septembru.

Fabrika u Inđiji proizvodiće od pet do 10 miliona guma prvog ranga, a u ovoj fabrici biće zaposleno najpre 523 ljudi, među kojima više inženjera iz Beograda i Novog Sada.

“Tojo“ je jedan od vodećih svetskih proizvođača guma. Ovaj koncern trenutno ima više od 6.000 zaposlenih. Kompanija je osnovana 1945. godine, sa sedištem grupacije u Osaki u Japanu.

Poslovne aktivnosti grupe zasnivaju se na tri osnovne grane – gume, automobilska tehnologija i hemikalije. Gume marke „Tojo“ prisutne su u Evropi već 30 godina. Proizvodni program obuhvata zimske i letnje gume za automobile,

Osnovna delatnost „Tojo“ jeste razvoj, proizvodnja i prodaja kvalitetnih guma visokih performansi. Raznoliki proizvodni program obuhvata zimske i letnje gume za automobile, vozila sa pogonom na sva četiri točka i terenska vozila, kao i za komercijalna i teretna vozila.