Japanorama

GRADONAČELNIK I KIM KARDAŠIJAN – BURA OKO KIMONA 着物

Gradonačelnik japanskog grada Kjota, drevne prestonice Japana, odlučio je da piše rijaliti zvezdi Kim Kardašijan I zamoli je da za svoju liniju donjeg veša “Kimono” smisli neko drugo ime. Amerikanka, koja ima 134 miliona pratilaca na Instagramu, krajem juna je pokrenula pravu buru na društvenim mrežama, kada je predstavila kolekciju koja nosi ime tradicionalnog japanskog odevnog predmeta.

Na Tviteru se rasprava o njenoj modnoj liniji vodi na heštegu #KimOhNo.

Gradonačelnik Kjota Daisaku Kadokava uputio je pismo na engleskom Kim Kardašijan u kojem je moli da razmotri odluku o imenu kolekcije donjeg veša, izjavili su japanski zvaničnici.

Kimono 着物 u bukvalnom prevodu znači stvar koja se nosi, a gradonačelnik je u pismu rijaliti zvezdu podsetio da je taj tradicionalni odevni predmet „oblikovalo bogatstvo japanske istorije i prirode“.

“Kimono je sam po sebi prelepa stvar, a ženu koja ga nosi čini još lepšom. U poređenju sa kimonom, donji veš Kim Kardašijan deluje bukvalno groteskno”, prokomentarisali su neki.

Kim Kardašijan je za list Njujork tajms rekla da nema nameru da kreira stvari koje liče na kimono, kao ni da taj odevni predmet predstavi u negativnom svetlu.