Japanorama

VODIČ KROZ JAPAN

Upravo je izašla iz štampe nova knjiga autora ovog sajta Dragana Milenkovića „Idemo u Japan“, što je, koliko znamo, prva knjiga-vodič kroz tu zemlju. Ilustrovana je i ima mnogo podataka o zemlji koja je mnogima interesantna, a u sledećem periodu će biti još interesantnija zbog Olimpijade u Tokiju 2020. godine. Knjiga je na neki način i posvećena tom velikom događaju, za koji se Japan intenzivno i pažljivo priprema.

U knjizi je dat pregled glavnih mesta u japanskoj prestonici Tokiju, navedeni i drugi gradovi i krajevi koje treba posettiti, napisano mnogo podataka o japanskom načinu života, pa će biti korisna, naročita onima koji u Japan putuju prvi put. Uz svako ime, naziv, pojam, ispisan je i original, na japanskom, pa da, kad stignete u Japan, to ime-naziv možete da sami prepoznate.

U knjizi je i mali srpsko-japanski rečnik, pa ćete moći da, uz njegovu pomoć, lakše komunicirate.

Knjiga „Idemo u Japan“ je već stigla i u neke knjižare, naravno i u Prosvetinu knjižaru GECA KON, a biće je i na Sajmu knjiga u Beogradu, koji se otvara u nedelju 21. oktobra. Pozivamo sve ljubitelje Japana i japanske kulture da dođu na štand Kokoro-Srpsko-japansko društvo u Hali 1 Beogradskog sajma i da razgledaju nova izdanja.