Japanorama

DŽINOVSKA HOBOTNICA POGAĐALA REZULTATE REPREZENTACIJE

Džinovska pacifička hobotnica pogodila je rezultate svih utakmica reprezentacije Japana u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u fudbalu. Međutim, uprkos stoprocentnom učinku, karijeru je završila pre osmine finala, jer ju je vlasnik istranžirao i prodao ljubiteljima morske hrane. U Japanu posle toga sumnjaju da je kraj “prognozerske karijere” hobotnice uticao i na ispadanje Japana iz daljeg takmičenja na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Ova hobotnica, koja je dobila ime Rabiot, uhvaćena je u mestu Obira na najsevernijem japanskom ostrvu Hokkaidu. Rabiot je otpočela kao i njen prethodnik, hobotnica Pol, koja je postala neočekivana zvezda turnira 2010. godine, kada je imala niz tačnih predviđanja rezultata na Mundijalu. I Rabiot je rezultate pogađala plivajući ka jednoj od tri korpe, koje su predstavljale rezultate utakmica Japana.

Japanska reprezentacija je u prve tri utakmice imala pobedu, remi i poraz, protiv Kolumbije, Poljske i Senegala, baš kako je hobotnica Rabiot i rekla da će biti. Ona je predvidela da će Japan pobediti Kolumbiju, a zatim igrati nerešeno sa Senegalom. Tačno je prorekla i da će Poljska da pobedi u završnici grupne faze.

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije, na kojima se vide delovi hobotnice koji vise na kukama. Ribolovac Kimio Abe (51) najverovatnije je smatrao da je njegov biznis preči od čuvanja promućurne životinje, ali je rekao da je srećan što je tačno pogađala rezultate.