Japanorama

JAPANCI OČISTILI STADION

Navijači Japana su posle pobede nad Kolumbijom (2:1) na stadionu Mordovije u Šaransku, u okviru Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji, počistili stadion. Oni su imali unapred pripremljene džakove za smeće kako iza njih ništa ne bi ostalo.

Japanski navijači su itekako imali razloga da se opuste posle te pobede. Njihovi igrači pobedili su u prvom meču Kolumbiju 2-1 i tako obezbedili prvu pobedu protiv južnoameričkog tima u istoriji Japana.

Ali umesto da „divljaju“, kada su ispratili Kolumbijce sa terena, oni su počeli da čiste tribine. Sedišta, prolazi između sedišta, sve je bilo besprekorno očišćeno.

Izvadili su kese za smeće koje su poneli sa sobom i promarširali između redova čisteći sve za sobom, kako bi ostavili stadion onakav kakav su zatekli.

Nažalost, navijači iz drugih zemalja, pa i iz protivničke Kolumbije, sedeli su i pravili se da ne primećuju taj gest Japanaca.

Ipak, na jednoj drugoj utakmici, ponovio se “japanski gest”. Navijači Senegala su takođe nakon trijumfa nad Poljskom (2:1) na moskovskoj arena Otkritije, očistili tribine.