Japanorama

KONCERT GRUPE JAPALKAN U BEOGRADU

Japanska vokalno-instrumentalna grupa „Japalkan“ održaće svoj prvi koncert u Beogradu 19. januara. „JapaLkan” (značenje imena – Japan + Balkan) je 2014. godine osnovao profesionalni muzičar Naoki Hišinuma, glavni vokal grupe koji inače svira trubu, tubu i flugelhorn, zajedno sa profesionalnim muzičarima koji aktivno nastupaju na tokijskoj muzičkoj sceni, kao i širom Japana.

Lider Hišinuma često nastupa zajedno sa svetski poznatim orkestrom „Šibusa širazu” sa kojima je putovao po Evropi, uključujući Sloveniju, ali će mu putovanje u Srbiju biti prvo. Članovi benda su i dve devojke Rei Morišima (violina, prateći vokali) i Mariko Kobajaši (bas gitara, prateći vokali), a pored njih tu su i Juki Nišhida (tenor saksofon, prateći vokal), Kijohiro Jokota (gitara, prateći vokal) i Rjo Tanaka (bubnjevi, prateći vokal).

O “JapaLkanu” su u avgustu ove godine izveštavali mediji u Srbiji, među njima i Japanorama, Inline image 1a odjek je bio tako veliki, da im je jedna porodica iz Srbije poslala šumadijske nošnje šivene po meri zajedno sa opancima. Prvi album “Ajde!Ajde!Ajde!” izdali su 2015. godine, a 2017. godine izdali su mini album “Mesečina”.

Kompozicije koje izvode dostupne su na:
https://www.youtube.com/user/hiswee2525music (Mesečina, Ederlezi, Underground Čoček, Ajde Jano, Niška banja, Coko coko itd.)
JapaLkan FB page https://www.facebook.com/JapaLkan/
JapaLkan homepage (japanski) https://japalkan.wixsite.com/mysite

KONCERT GRUPE „JAPALKAN“ ODRŽAĆE SE U PETAK, 19. JANUARA 2018. GODINE U 19:00 U UK VUK KARADŽIĆ (BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 77A, BEOGRAD). ULAZNICE SU BESPLATNE.