Japanorama

JAPANSKA SERIJA “PING PONG” NA RTS 3

EMITOVAĆE SE POČEV OD SUBOTE, 01. JULA 2017. SVAKE SUBOTE NA KANALU RTS 3 U 19:00h.

Anime serija “Ping pong” ピンポン nastala je po stripu autora Taijoa Macumotoa 松本大洋 ( 40 ), koju je devedesetih kao strip izdavala kuća “Šjogakukan” i bila veoma popularna. Glavni likovi su Makoto Cukimoto, zvani Smeško i Jutaka Hošino, zvani Peko. Iako potpuno različitih karaktera, njih dvojica su najbolji drugovi još od detinjstva, i izuzetni igrači stonog tenisa u gimnaziji “Katase”.

I pored toga što je Peko upoznao Smeška sa ping pongom, i bolji je igrač od njega, Smeško ima daleko veći potencijal da napreduje i samo ga sopstvena uzdržanost sputava da prevaziđe svog najboljeg prijatelja u ovom sportu.

Međutim, stvari se menjaju dolaskom kineskog igrača Kong Venge-a koji sa neverovatnom lakoćom uspeva da potisne samouverenog i favorizovanog Peka. Fokus ove anime serije je na drami karaktera, odnosu među likovima i njihovom dramskom sukobu. Ovo je priča o odrastanju srednjoškolaca, o tome kako sport utiče na njih i o njihovom ličnom razvitku, pre nego o samom sportu.

Autor stripa i anime serije Taijo Macumoto izuzetno je popularan u Japanu, gde je dobio više značajnih nagrada. Pored toga, njegova serija majica sa likovima iz anime serija bila je hit kod proizvođača “Junikuro “ユニクロ japanske kompanije koja je do nedavno bila sponzor Novaku Đokoviću.

Program je obezbeđen u saradnji sa Japanskom fondacijom.