Japanorama

OSMO TAKMIČENJE U GOVORNIŠTVU NA JAPANSKOM JEZIKU

U sredu, 10. maja 2017. godine u prostorijama Ambasade Japana održano je osmo po redu Takmičenje u govorništvu na japanskom jeziku na kome su učestvovali učenici Filološke gimnazije u Beogradu, Zemunske gimnazije i Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada.

Petočlani žiri doneo je odluku da je prvo mesto ove godine osvojila Maša Medić iz Filološke gimnazije u Beogradu, drugo mesto Jovana Antanasić iz Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada, obe sa temom „Milunka Savić“, dok je treće mesto osvojila Milica Nikodijević, takođe učenica Filološke gimnazije u Beogradu, sa temom „Škole u Srbiji“.

Prvu nagradu, Canon selfi uređaj uručila je g-đa Katarina Vučković iz predstavništva CANON CEE GMBH BEOGRAD, drugu nagradu Sony bežični zvučnik, poklon predstavništva SONY Europe Limited Beograd, uručio je dr Dalibor Kličković sa Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, dok je treću nagradu vaučer restorana Go Sushi uručio g. Vladimir Veljović. Svi učesnici ovogodišnjeg takmičenja dobili su sony slušalice, poklon predstavništva SONY Europe Limited Beograd.