Japanorama

USKORO STARTUJE FABRIKA JAZAKI U ŠAPCU

Ambasador Japana u Srbiji Đuići Takahara je izvestio srpskog premijera Aleksandra Vučića da se završetak izgradnje fabrike japanskog proizvođača kablova za automobilsku industriju Jazaki u Šapcu, u kojoj je već zaposleno 300 radnika, očekuje ovog meseca, dok bi fabrika sa radom mogla da počne već u junu.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas da ambasadorom Japana Ðuićijem Takaharom o bilateralnim odnosima i japanskim investicijama u Srbiji. Srpsko-japanski odnosi značajno napreduju, posebno u okviru privredne saradnje, konstatovano je na sastanku.

Takahara je Vučiću čestitao pobedu na predsedničkim izborima i zahvalio se na pomoći oko realizacije japanskih investicija u Srbiji.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Japana Djuići Takahara ocenili su danas da odnosi dve zemlje napreduju, posebno u okviru privredne saradnje, saopštila je Vlada Srbije.

Ambasador Takahara je najavio i da će u Srbiju uskoro doći delegacija japanske spoljnotrgovinske i investicione agencije Džetro.

Vučić i Takahara su razgovarali i o sportskoj saradnji, obzirom da je Japan domaćin Olimpijskih i paraolimpijskih igara 2020. godine, kao i o saradnji u drugim oblastima koje mogu da pomognu približavanju Srbije i Japana, pa je tako najavljena organizacija izložbe o Nikoli Tesli u Japanu 2019. godine. ( 08.05. 2017. )