Japanorama

ZALJUBLJENI GRADONAČELNIK I SMRT OD “SEKSA”

Japan je često pun bizarnih vesti, evo vam dve da se zabavite.

Gradonačelnik grada Nićinan日南市 , u oblasti Mijazaki, poslao je sa svog smartfona ljubavnu poruku jednoj službenici lokalne administracije, ali ju je dobilo čak 50 njegovih potčinjenih, piše list “Jomiuri šinbun”. Gradonačelnik koji ima 37 godina i oženjen je, službenici čije ime je Eri i koja je ležala kod kuće, zbog nazeba, otprilike je napisao: “Radio celog dana, želim da vidim Eri ( znak za poljubac ), voleo bih da sam ja bolestan umesto tebe, tebe kojoj je nos prepun ( znak za srce)”.

Kad je pedeset službenika pročitalo poruku, grad sa oko 60 hiljada stanovnika, zabrujao je od ogovaranja, a gradonačelnik je morao da uputi javno izvinjenje na sednici Gradskog veća. Šta je rekao kod kuće, za sada se ne zna. Gradonačelnik je, međutim, odmah izbrisao “čet grupu” iz svog telefona. Ne znamo da li je ostavio Eri.

Druga vest je još bizarnija, ali se ne zna ime “glavnog junaka” niti grad u kome se to odigralo.

Jedan pedesetogodišnji muškarac je prvo smatran nestalim, a onda su ga mrtvog našli ispod ogromne hrpe kaseta sa porno filmovima, seks-časopisa i isečaka iz seks-magazine teške 6 tona.

Čovek, poznat samo kao Jođi, je svoju ogromnu kolekciju držao nagomilanu u velikoj sobi u kojoj je i spavao, a ona se, iz nepoznatih razloga srušila i on je ostao pod njom zatrpan.

Porodica je prvo tragala za njim, ali, kada su, šest meseci od njegovog nestanka, počeli da raščišćavaju gomilu kaseta i časopisa, kojima je bila ispunjena soba, našli su ga mrtvog.